Birleşik Krallık-Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri

Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri serimizin beşinci oturumunu,British Council olarak yürüttüğümüz ‘Yükseköğretimde Birleşik Krallık-Türkiye Ortaklıklarının Güçlendirilmesi’ saha araştırmasının bulgularını konuşmak üzere gerçekleştireceğiz. Deneyimlerinizi paylaşmak ve hem Türkiye hem de Birleşik Krallık'taki meslektaşlarınızla bağlantı kurmak için beşinci oturumumuza katılın.

Oturumun konusu ‘Yükseköğretimde Birleşik Krallık-Türkiye Ortaklıklarının Güçlendirilmesi: Saha Araştırması Bulguları’

Yükseköğretim alanında Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki kurumsal ortaklıkların kayda değer bir potansiyeli mevcut. Saha araştırması mevcut ortaklıkların güçlenmesine ve kurumsal ve ulusal düzeyde yeni ortaklıkların ortaya çıkasında önemli rol oynayacaktır.

Bu oturumda, yükseköğretim uzmanları Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki mevcut ortaklıkları konuşacak ve aşağıdaki sorulara cevap bulmaya çalışacak:
• Saha araştırmasının ana bulguları nelerdir?
• Yükseköğretim alanlarındaki öncelikli alanlar nelerdir?
• Kurumsal ortaklıkların kurulmasını sağlayan koşulların iyileştirilmesi için öneriler ne olur?

21 Ekim Perşembe günü saat 15.00'de (TR saati) bize katılın. Oturum İngilizce olarak yapılacak ve panel üyeleri, sorularınızı canlı oturum sırasında cevaplayacaktır.

Konuşmacılar
- Prof. Dr. Mehmet Fevzi Ünal – Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı, MEF Üniversitesi
- Kevin Van Cauter – Yükseköğretim Başdanışmanı, British Council Birleşik Krallık
- Prof. Dr. Rachel Brooks, Sosyoloji Profesörü, University of Surrey