Tayvan Hükümeti Mandarin Dili Eğitim Bursu

Tayvan Milli Eğitim Bakanlığı (MOE) tarafından 2 aylık, 3 aylık, 6 aylık, 9 aylık, 12 aylık süreler için dil kursu bursu verilecektir.

TAYVAN HÜKÜMETİ MANDARİN DİLİ EĞİTİM BURSU

Başvurular üniversite aracılığıyla değil, bireysel olarak yapılmaktadır. Aşağıdaki duruyu bilgilendirme amaçlıdır.

BURSUN AMACI:

Tayvan – Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, kültür ve eğitim alışverşiinin yapılması için Tayvan Milli Eğitim Bakanlığı (MOE) dil bursu verecektir.

BURSUN MİKTARI

•  Ayda NT 25,000 (yaklaşık 890 ABD Doları) olarak verilecektir.
  • Gidiş-dönüş uçak bileti, Mandarin eğitimi kayıt ücreti, konaklama, sigorta ve diğer gündelik masraflar bursiyer tarafından karşılanacaktır.
  • Burs miktarı, Tayvan’daki okul tarafından, eğitime başlandıktan yaklaşık 45 gün sonra, oradaki kurumun çalıştığı bankada bursiyerin açmış olduğu hesaba düzenli olarak yatırılmaya başlanacaktır.

BURS SÜRESİ :

1. Burs süresi 2 aylık, 3 aylık, 6 aylık, 9 aylık ya da en fazla bir yıllık olarak verilecektir.
  2. Burs başlangıç ve bitiş tarihi 1 Eylül 2021 – 31 Ağustos 2022 arasındadır. Fakat 2 aylık bursun süresi sadece 1 Temmuz – 31Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. (Kovid-19 pandemi sebebiyle Tayvan Milli Eğitim Bakanlığı bursların başlama tarihini değiştirme gibi tüm hakları saklıdır)
  3. Seçilen burs sürelerinde daha sonra uzatma, kısaltma veya tarih aralıklarını değiştirme gibi işlemler yapılmayacaktır.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANACAK TEMEL ŞARTLAR:

(1)、 Tabiyeti: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Ancak aynı zamanda Tayvan vatandaşı olmamak)

(2)、 Yaş sınırı: 31 Ağustos 2003 veya öncesinde doğmuş olmak;

(3)、 Eğitim düzeyi: En az Lise mezunu (lisans ve üzeri mezunlar öncelikle tercih edilecektir) ve iyi bir akademik geçmişe sahip olmak;

(4)、 Dil yeteneği ve kültür bilgileri: Başvuracak tüm adayların Mandarin veya İngilizce bilmesi avantajdir. Tayvan genel kültür bilgisine sahip olmaları tavsiye edilmektedir. Tayvan'da eğitimini sürdürürken yaşam tarzına da uyum sağlayabilecek yeterlilikte olmak;

(5)、 Sağlık durumu elverişli olmak;

(6)、 Ahlaki değerlere sahip olmak;

(7)、 Aşağıda belirtilen maddelerden herhangi birisini taşıyan adaylar Tayvan Çin Dili Eğitimi Bursuna başvuramazlar.

• Halen yabancı öğrenci olarak Tayvan’daki Çin Dili Eğitim Merkezine kayıt yaptırıp okumakta olan veya Tayvan’da bir liseden ya da üniversiteden mezun olanlar.

• Daha önce “Tayvan Çin Dili Eğitim Bursu” veya “Tayvan Bursu”ndan (lisans,yüksek lisans ve doktora için alınan burs türü) faydalanmış olanlar.

• Bursu sürecinde aynı zamanda öğrenci değişim programında olanlar

• Tayvan hükümetinden veya Tayvan’daki diğer eğitim kuruluşlarının herhangi birinden başka bir burs almakta olanlar.

BAŞVURU TARİHİ:

• 31 Mart 2021 tarihine kadar başvuru evraklarının Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonuna (Adresi: Resit Galip Cad. Rabat Sok. No. 16 G.O.P. 06700 Ankara Turkey) ulaştırılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurula rkabul edilmeyecektir.
  • Başvurular üçüncü şahıslar tarafından elden de teslim edilebileceği gibi posta yoluyla da gönderilebilir. Posta yoluyla yapılan başvurularda postadaki gecikmeler ya da aksaklıklardan  Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu sorumlu değildir.

TÜRKÇE BİLGİ NOTU :

BAŞVURU BELGELERİ VE YÖNTEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN :

BURSLARLA İLGİLİ SORULARINIZ  İÇİN:

• TAIPEI EKONOMİ VE KÜ LTÜ R MİSYONU
  • Faks: +90-312-447-8465