Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

Hakkımızda

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2002 yılında Rektörlüğe bağlı olarak kurulmuştur. Amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin uluslararası düzeyde tanınırlığını ve uluslararası eğitim - araştırma kuruluşlarıyla mevcut işbirliğini sürdürüp geliştirmek, Avrupa Birliği Eğitim Programları'na katılımı ve yaygınlaşmasını sağlamaktır.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'nün görevleri arasında AB  Programlarının  üniversitede tanıtımını yapmak, bilgilendirici konferanslar düzenlemek, bu programlara katılım sürecinde gerekli organizasyon ve düzenlemeleri yapmak, danışmanlık hizmetinde bulunmak, akademik birimleri ve öğrencileri bilgilendirmek  yer almaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi uluslararası çerçevede akademik işbirliğinin geliştirilmesine önem vermekte ve yurtdışında bulunan yüksek öğretim kurumlarıyla işbirliği protokolleri imzalayarak etkinlikler gerçekleştirmektedir. Dünyanın dört bir yanında bulunan üniversiteler ile yapılan protokoller, uluslararası araştırma çalışmalarının gerçekleştirilmesi, öğrenci & akademisyen değişimi vb etkinliklere imkan sağlamaktadır. Ayrıca, uluslararası çalışma ortamlarında, projelerde yer almak isteyen akademisyenler için  proje çağrıları  duyuruları yayınlamaktadır.