Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyarette, iki ülke arasındaki eğitim iş birliğinin geliştirilmesi ve üniversiteler arası ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı. Rektör Erenoğlu, üniversitenin uluslararasılaşma çabalarını ve öğrenci değişim programlarını tanıtarak, Belaruslu öğrencilerin de bu süreçte yer almasının önemini vurguladı.
Başkonsolos Shved ise, Belarus'un yükseköğretim alanındaki fırsatlarını ve iş birliği potansiyelini dile getirerek, iki taraf arasında daha fazla iş birliği yapılabileceğini belirtti.
Ziyaret, her iki tarafın da akademik ve kültürel ilişkileri daha da derinleştirme konusundaki kararlılığını pekiştirdi.