Bulgaristan Plovdiv Gıda Teknolojisi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Hafize FİDAN eşliğindeki heyet Üniversitemiz'e Ersamus kapsamında ziyarette bulundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Dr. Öğretim Üyesi Esma Eser'in girişimleriyle, Bulgaristan'ın Plovdiv Gıda Teknolojisi Üniversitesi ile bir Erasmus kapsamında, Plovdiv Gıda Teknolojisi Üniversitesi'nden bir heyet, Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Hafize Fidan eşliğinde üniversitemizi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında heyet, Erasmus ofisimizi ziyaret ederek ortak projeler, Erasmus personel ve öğrenci değişimi ile yurtdışı staj imkanları gibi konularda görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler sonucunda, iki üniversite arasında işbirliğinin artırılması ve öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ziyaretin sonunda, heyet üniversitemiz kampüsünü gezerek akademik ve sosyal olanaklar hakkında bilgi aldı. Gelecekteki işbirlikleri ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantılar, her iki üniversite arasında uzun vadeli ve verimli bir işbirliğinin temellerini attı.