Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Onüçüncü Aylık Kalite Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, 09 Ağustos 2024 tarihinde düzenlediği aylık kalite değerlendirme toplantısında önemli konuları ele aldı ve çözüm yollarını tartıştı. Toplantı, Üniversite Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ofis çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda aşağıdaki konular görüşüldü:

1. Sonuçları 07.08.2024 tarihinde ilan edilen Erasmus Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketliliği projelerinin uygulama süreçleri ve sonuçları değerlendirildi.

2. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerine sunulabilecek staj imkanlarının ve gelen yönlü öğrenci hareketliliğinin artırılması için görüşler tartışıldı.

3. KA171 projesinde hareketliliğe dahil olacak öğretim elemanı ve öğrencilerin sürecine yönelik olası riskler değerlendirildi ve söz konusu riskin engellenmesi ve yönetilmesi adına çözüm önerileri tartışıldı.


4. Daha önceki toplantılarda ÇOMÜ’nün European Solidarity Corps programına ev sahipliği yapabilmesi için atılabilecek adımlar görüşülmüştü. Ancak son yıllarda artan giden ve gelen yönlü haraketlilikte koordinatörlüğün - dolayısıyla ÇOMÜ’nün - elde ettiği başarı ve bunun neticesinde yaşanan artışın koordinatörlük çalışanları üzerinde oluşturduğu baskı ve iş yükü değerlendirildi. Bu bağlamda koordinatörlüğün daha verimli çalışabilmesi için mevcut personel ve çalışma ortamının iyileştirilmesinin öncelikli bir aşama olduğu sonucuna varıldı.


5. Bahsi geçen iş yükü nedeniyle ödeme işlemleri ile ilgilenen personelin verimini artırmak ve olası sorunları önlemek için bir ödeme personelinin koordinatörlüğe kazandırılması gerekliliği tartışıldı.