TÜB 6. Bölgesel Erasmus Ofisleri Toplantısı Bandırma'da Gerçekleşti.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, 28 Mayıs Salı günü TÜB 6. Bölgesel Erasmus Ofisleri Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin Erasmus hareketliliği üzerine çalışan personelleri ve yetkilileri, bilgi, deneyim ve tecrübe paylaşımı amacıyla bir araya geldi.

Toplantının İçeriği:

Açılış ve hoşgeldin konuşmaları: Toplantı, ev sahibi üniversitenin yetkililerinin yaptığı açılış ve hoşgeldin konuşmalarıyla başladı.

Personellerin kendini tanıtması ve görev alanlarını belirtmesi: Katılımcılar, kendilerini tanıtarak görev alanları hakkında bilgi verdiler.

Ofislerin ortak sorunları üzerine değerlendirme: Erasmus ofislerinin karşılaştığı ortak sorunlar tartışıldı ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Personel sayıları ve birim yapıları hakkında karşılaştırmalı görüş alışverişi: Katılımcılar, personel sayıları ve birim yapıları hakkında karşılaştırmalı bilgi alışverişinde bulundular.

Güncel hareketlilik konuları hakkında tartışmalar: Erasmus programına ilişkin güncel hareketlilik konuları ve gelişmeler tartışıldı.

Öğle yemeği: Katılımcılar, öğle yemeğinde bir araya gelerek gayri resmi sohbetler gerçekleştirdiler.

Serbest Zaman ve ev sahibi üniversitenin ofisini yerinde ziyaret: Toplantının sonunda, katılımcılar serbest zaman geçirdiler ve ev sahibi üniversitenin Erasmus ofisini yerinde ziyaret ettiler.

Bu toplantı, Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin Erasmus programları çerçevesinde daha verimli ve etkili çalışmalar yapabilmesi adına önemli bir platform sağladı.