Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Heyeti Üniversitemizi Ziyaret Etti

2024 Potansiyel Mezun Çalışmaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanlığı Uzman Yardımcısı Hasan Alptekin TOPRAK ve üniversitemiz son sınıflarında eğitim görmekte olan mezun adayı uluslararası öğrencilerimiz arasında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Toplantıda mezuniyetleri sonrasında ülkesine dönecek öğrencilerin Türkiye ve Türk kültürü ile olan ilişkilerinin sürdürülmesinin önemi, ülkelerine dönen öğrencilerin mezun çalışmalarına dahil edilmeleri, ülkelerine döndüklerinde Türkiye Mezunları kimliği aidiyetiyle yapacakları proje, dernek ve iş imkanları konularında aktif rol oynamaları üzerinde bilgilendirme yapılmıştır.

Toplantının ardından öğrenciler, soru-cevap şeklinde söyleşi ve iyi dileklerle ayrıldılar.

Tüm öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür eder, mezuniyet sonrası yaşamlarında başarılar dileriz.